Bezár
Kezdőlap Online könyvesbolt III. sorozat: Egyházi kórusművek Liturgikus kórusművek az egyházi évre – Ádventtől Vízkeresztig (1.füzet)

Liturgikus kórusművek az egyházi évre – Ádventtől Vízkeresztig (1.füzet)

Közreadja: Mezei János

800 Ft

Az 1 éves MET-tagság megvásárlásával a saját kiadványainból kezdvezményt biztosítunk.

Leírás

2014. októberében jelent meg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Egyházzenei Kutatócsoportja és a Magyar Egyházzenei Társaság friss kiadványa „Liturgikus kórusművek ez egyházi évre” címmel. A több, mint 400 oldalas kötetben könnyű és középnehéz többszólamú kórusművek találhatók az egyházi év szerinti rendben, fordításokkal és liturgikus alkalmazási javaslatokkal. A tételek részben az Egyházzenei Tanszék eddigi kiadványaiból valók – amik eddig főként szerzők, korok műfajok szerinti válogatásban jelentek meg –, részben más forrásokból: az Eperjesi Graduálból és a ReZeM kiadványaiból. Sok köztük a magyar nyelvű tétel, mivel a kiadvány elsősorban a hazai egyházi iskolákat, kántorképző tanfolyamokat és egyházi kórusokat célozta meg és ennek megfelelően igyekezett a Tanszék profiljának megfelelően valamennyi keresztény/keresztyén felekezet elvárásainak eleget tenni.

A kiadvány Adventtől Vízkeresztig terjedő szakasza szeparátumként, külön kis füzetként is megjelent, hogy a kórustagok azt könnyen használhassák.