Bezár

2022. év 2. hírlevele

Kedves Olvasónk! Kedves Tagtársak!

Legutóbbi hírlevelünk gazdag visszatekintő híranyagát ezúttal jövőbeni programtervekkel egészítjük ki, de ezúttal is bátorítjuk olvasóinkat, hogy e-mail útján adjanak hírt olyan, eseményekről, írásokról, melyek tagságunk körében érdemes közzé tennünk. A híreket a met@egyhazzene.hu címre várjuk.

Aktuális rendezvényünk:

ERDÉLYI ORGONAZENE, ERDÉLYI ORGONÁK címmel könyvbemutató, előadás, koncert és vesperás lesz április 27-28-án, szerdai és csütörtöki nap Budapesten.

A Magyar Unitárius Egyház orgonái – sorozat most bemutatandó I. kötete a helyszínen kedvezménnyel megvásárolható.

Előre tekintve:

Május-június fordulóján – később közzéteendő időpontban – társaságunk éves KÖZGYŰLÉS-ét is meg kell majd tartanunk, melyen bemutatjuk a Magyar Egyházzene folyóirat most készülő – 2021. évi – számát.

Társaságunk szeptember 23-24-én (péntek-szombat) az Ars Sacra Fesztivál keretében „Liturgia és művészet” címmel KONFERENCIÁT szervez. Célunk, hogy az elhangzó előadások a keresztény liturgia és a különféle művészeti ágak (zene — irodalom — képzőművészet — építészet) kapcsolódási pontjait elemezve olyan tanulságokat fogalmazzanak meg, amelyek fényében a jelen és a jövő liturgikus művészeti jelenségei is értelmezhetők. A program egyszerre szól a szakmai közönséghez és mindazokhoz, akik mélyebben szeretnék megérteni a liturgia és művészet kapcsolatát. Kérjük, ezt az időpontot már most jegyezzék elő naptárukban, melyre az egész országból, de határainkon túlról is várjuk a résztvevőket. A részletes programot a közgyűlésen illetve azt követően tesszük közzé.

Visszatekintve:

Március 14-én igen tartalmas napot töltöttünk Gödöllőn. Meghívott orgonaművész előadóink – Homolya Dávid, Kovács Szilárd, Mekis Péter, Hegyi Barnabás és Harmath Dénes – más-más oldalról, de egymást kiegészítve rendkívül inspiráló módon közelítették meg az INTONÁCIÓ, ÉNEKKÍSÉRET témáját. Az előzetes és utólagos beszélgetésekben megfogalmazódott, hogy hasonló orgonás fórumok és kurzusok szervezését segítenünk kell, mert felelősségünk van az egyházainkban működő és szolgáló kántorok képzéséért, munkájuk segítéséért.

Néhány közeli esemény:

Folyóirat

A Magyar Egyházzene már megjelent XXIV. évfolyama honlapunkon olvasható. Aki nyomtatott példányt szeretne, kérjük, email címünkre küldött levélben adja meg postacímét, egyúttal a társaság bankszámlájára fizesse be a négy szám árát és a postaköltséget, 3500 Ft-ot.

A folyóirat 2021. évi összevont száma évkönyv jelleggel készül.

1 %

Kérjük, aki teheti idén is támogassa adója 1%-ával Társaságunkat. Nyilatkozatára az alábbi adatokat írja:
– a kedvezményezett neve: Magyar Egyházzenei Társaság
– adószáma: 18036620-1-42

Kiadványterjesztés

Könyvesboltunk szerdai napokon 11-14 óra között tart nyitva a Régi Zeneakadémián, de továbbra is van lehetőség előzetes egyeztetés után (bolt@egyhazzene.hu) más időpontban is vásárolni. Online boltunk továbbra is üzemel.

Kérjük, kövessék figyelemmel  facebook oldalunkat  is.

Minden kedves olvasónknak, társasági tagunknak és munkatársunknak áldott, örömteli húsvéti ünnepi időt kíván

Bódiss Tamás, elnök
Farkas Domonkos, alelnök
Werner Ágnes, titkár