Bezár

Énekeskönyvtár

Az Énekeskönyvtár egy hobbi projekt, amit az interneten elérhető források mennyiségére való rácsodálkozás, és az online eltöltött hosszú hónapok tanulsága hívott létre. Az oldal egy felületen teszi kényelmesen elérhetővé számos hazai és külföldi gyűjtemény digitalizált énekeskönyv anyagát, különféle adatbázisokat és szakkönyveket azért, hogy megkönnyítse az egyházzenészek munkáját.

Az egyes énekeskönyvek külön blogbejegyzésként szerepelnek az oldalon, két nagy kategóriába (magyar és idegen nyelvű) sorolva. Az oldal teljes tartalmát vizsgáló keresővel évszám, címrészlet, szerkesztő, nyomda, RMK és RMNy szám, vagy más információ-töredék alapján böngészhet a látogató a feltöltött tételek között. Az énekeskönyvek adatlapjain szereplő címlapképek rejtik a digitalizáló gyűjtemény oldalára vezető linket, amelyen keresztül a teljes forrás megtekinthető. Az oldalon összegyűjtött adatbázisok és szakkönyvek táblázatokba rendezve állnak az érdeklődők rendelkezésére, amelyek a cím és link mellett a használatot segítő rövid leírást is tartalmaznak.

Az oldal folyamatos fejlesztés alatt áll, a tartalommal, az oldal felépítésével kapcsolatos észrevételek és megjegyzések az alább található e-mail címen szívesen olvasott levelek.

Információ és megjegyzések: eszteragaal@gmail.com