Bezár

Ének-zenét tanítók Országos Szervezetének alakuló ülése (ÉTOSZ)

Kedves Kolléga!
Az énekoktatás jövőjével kapcsolatban kezdeményeztünk egy szakmai tanácskozást, melyen szeretnénk egy olyan szakmai szervezetet felállítani, amely új alapokra kívánja helyezni a mai magyar ének- és zeneoktatást, hogy az ismét értékcentrikus, mégis modern szemléletet képviseljen. Ezzel egyúttal lehetőséget teremtenénk arra, hogy összefogja azokat a feladatokat, amelyeket ma számos kolléga nagy tudással és elkötelezettséggel nap mint nap egyedül végez.

E szervezet feladata lenne, hogy
1. fórumot biztosítson magas szintű szakmai műhely számára,
2. a szakmaiság jegyében közös ügyeinkben hivatalosan állást foglaljon,
3. határozott véleményt képviseljen a zeneoktatás jövőjét illető kérdésekben.

Elképzelésünk, hogy a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületéhez, a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületéhez, a Magyartanárok Egyesületéhez hasonlóan megalapítsuk az Ének-zenét tanítók Országos Szervezetét (ÉTOSZ), melynek bárki tagja lehetne, aki fontosnak érzi, hogy az ének-zene oktatás minden szintjén értékeket közvetítsünk.

Ezért szeretettel hívunk és várunk minden olyan kollégát, aki fontosnak érzi az énekoktatás ügyét, hogy megtartsuk alakuló ülésünket május 24-én pénteken 15 órakor az ELTE BTK Művészetközvetítő és Zenei Intézet Kodály termében.
(Cím: Budapest VIII., Múzeum krt. 4.  (Trefort-kert), F épület (a Gólyavár mellett), magasföldszint)

Üdvözlettel:
Dobszay Ágnes; Köncse Kriszta; Mezei János; Szabó Katalin