Bezár

MET közgyűlés és orgonás események

Kedves Olvasónk!

A Magyar Egyházzenei Társaság orgonás tagozata programsorozatot indít, mellyel elsősorban fórumot kíván teremteni tapasztalat- és véleménycserére, időszerű orgonás és egyházzenei kérdések megbeszélésére. A sorozat első két eseményére május 25-én illetve június 15-én, pénteki napokon 17 és 19 óra között kerül sor a Régi Zeneakadémia (VI., Vörösmarty u. 35.) földszinti Bach-termében.

meghívó

Első alkalommal – május 25-én, 17 órakor– Michael Harris skót orgonista lesz vendégünk, akivel a Brit-szigetek, közelebbről a Church of Scotland egyházzenei kultúrájáról beszélgetünk. A beszélgetést Homolya Dávid vezeti.

Michael Harris két koncertet is ad fővárosunkban, a Református Zenei Fesztivál szervezésében. Május 24-én, csütörtökön 18 órakor a Hold utcai református templom úgynevezett Bach-orgonáján játszik Muffat, Scheidt, Byrd, Purcell, Buxtehude, Weckmann és Bach műveiből, majd másnap, péntek 21.45-kor a Kálvin téri református templom Deutschmann-orgonáján – a zenei fesztivál késő esti zenés áhítata keretében – Händel, A. Hollins, J. MacMillan és Guilmant műveit szólaltatja meg. (A koncertekre nem kell belépőt váltani.)

https://egyhazzene.hu/2018/05/michael-harris-skot-orgonista-budapesten/

A fenti programok mellett, azokhoz kapcsolódva ajánljuk a Paulus Orgonaépítő Műhely szervezésében másnap, május 26-án Szár községben tartott szakmai napot. (Részletes program itt)

Második alkalommal – június 15-én, 17 órakor – kerül sor Hock Bertalan – Enyedi Pál: „A Pazsiczky-hagyaték – Orgonarajzok és dokumentumok egy XVIII–XIX. századi felső-magyarországi orgonaépítő műhelyből” című, háromnyelvű kötetének bemutatójára. Az album az LFZE Egyházzenei Kutatócsoport kiadásában jelent meg. A kiadványt a helyszínen kedvezményes áron meg lehet vásárolni.

Közgyűlés

Társaságunk ehhez az eseményhez kapcsolja rendes évi közgyűlését, melyet június 15. péntek 17.30-ra hirdet meg. Amennyiben 17.30 órakor a közgyűlés nem határozatképes, azt aznap 18.00 órára, ugyanezen helyszínre ismételten összehívja. Ekkor a közgyűlés a megjelentek számától függetlenül határozatképes.

A közgyűlés fő napirendi pontja:

költségvetési beszámoló a Magyar Egyházzenei Társaság 2017-es gazdálkodásáról.

További napirendi pontok:

a Társaság programjainak, működése egyéb részleteinek megbeszélése;

tagozatvezető(k) megválasztása.

Kérjük és várjuk tagjaink javaslatait, számítunk mindazok részvételére, akik a magyar egyházzene ügyét és társaságunk működését fontosnak tartják.

 

Nyári programok

Református énekes-liturgikus napok: Nyírgyulaj, 2018. július 6-8. Részletek és további református zenei táborok, kántorképző időpontok: egyhazzene.reformatus.hu

2018. augusztus 11-18., Szkólatábor
Zsámbék
Részletek később a szkolatabor.premontrei.hu oldalon

Kiadványbolt nyári nyitvatartás, tagdíjrendezés

A Magyar Egyházzenei Társaság kiadványboltja (Vörösmarty u. 35.) július és augusztus hónapban nyári szünetet tart. Személyesen vásárolni csak előzetes egyeztetés alapján lehet, kérjük érdeklődjenek a következő email címen, vagy telefonon:

Rudolf Krisztina
bolt@egyhazzene.hu
70-5055-786

Az internetes megrendeléseket természetesen a nyár folyamán is teljesítjük.

A 2018-as év tagdíját, aki még nem rendezte, kérjük átutalással  vagy személyesen (boltunkban vagy a közgyűlésen) tegye meg.

További eseményekről, hírekről facebook oldalunkon is tájékozódhatnak.

Üdvözlettel,
Magyar Egyházzenei Társaság
Werner Ágnes
titkár