Bezár

Orgonaszó az istentiszteleten. Nyár végi orgonakurzusok kántorok részére

A Magyar Egyházzenei Társaság és az Evangélikus Kántorképző Intézet 2014. augusztus 21. és 25. között ismét megrendezi kántorok és orgonisták számára több éve eredményesen működő, nyár végi ökumenikus orgonakurzusát Fóton, az Evangélikus Kántorképző Intézetben (2151 Fót, Berda József utca 3.). 

Augusztus 21-24-én, csütörtök estétől vasárnap estig Fekete Anikó, Magyarországon és Németországban végzett egyházzenész, a Zeneakadémia egyházzene tanszékének oktatója irányításával intonációs kurzusra kerül sor, mely elsősorban a népénekek orgonás bevezetésének lehetőségeit kívánja az érdeklődőkkel megismertetni, az egészen egyszerű, technikai tudást alig igénylő formáktól az összetettebb, látványosabb megoldásokig.

Ennek folytatásaként augusztus 25-én, hétfőn Fassang László, a Zeneakadémia orgonatanszakának tanára tart improvizációs és Bach-kurzust a ceglédi evangélikus templom türingiai barokk orgonák nyomán készült új orgonáján.

Jelentkezési határidő: 2014. július 31.

Az érdeklődők részletes tájékoztatást és jelentkezési lapot a kantorkepzo.lutheran.hu/385tovabbkepzo/ honlapon találnak.