Bezár

MET Hírlevél 2024/1

Kedves Olvasók! Kedves Tagtársak!

Hírlevelünkben elsősorban a Társaságunk fennállásának 30. évfordulójára szervezett tavaly júniusi találkozóról adunk hírt.

2023. június 9-én emlékeztünk a Magyar Egyházzenei Társaság alapításának 30. évfordulójára, felelevenítvén a három évtized eseményeit, eredményeit. Az Egyházzene Tanszék ünnepélyes évzáró vesperását követően – melyre Zuglóban a Thököly úti Rózsafüzér Királynéja-plébániatemplomban került sor – a Magyarországi Református Egyház zsinati székházának dísztermében „Egy emberöltő – a Magyar Egyházzenei Társaság 30 éve” címmel tartottuk az ünnepi emlékülést.

Tudjuk, hogy sokan szerettek volna jelen lenni, de számos más esemény, találkozó és

egyéb program közepette nem tudtak eljönni. Indokoltnak tűnik hát, hogy rövid áttekintést adjunk e hírlevélben a június 9-i találkozón elhangzottakról.

Hírek, események:

Nyílt napot és felvételi tájékoztatót tart a Zeneakadémia Egyházzene Tanszéke 2024. január 24-én, szerdán délután 16 órától a Régi Zeneakadémia 302. termében. (1061 Bp., Vörösmarty u. 35.) Mindez kicsit bővebben >>>

2024. január 26-28. Mátraverebély-Szentkút – Téli zsolozsmatábor

2024. február 2. 14 óra (Zeneakadémia I. terem / Liszt Ferenc tér 8.) – Magyarországi egyházzene a középkortól napjainkig – A Zeneakadémia Egyházzenei Kutatócsoportja ma – kutatási beszámolók
18:30 Ünnepi körmenet és szentmise Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén (ambrózián és gregorián tételekkel)

2024 július-augusztus Cantus Planus konferencia Gödöllőn – előzetes híradás

Válogatás a Magyar Egyházzene facebook-oldalán az elmúlt évadban megjelent hírekből

Magyar Egyházzene Folyóirat

A folyóirat évkönyvszerű megjelenése a nyár elejére várható.

Az első 25 évfolyam elérhető az alábbi honlapon:

Tagság, tagdíj

Társaságunk tagjaitól idén is szerény, 2000 Ft-os hozzájárulást kérünk működésünkhöz. A webshopban meg lehet vásárolni a tagságot is, “1 éves MET tagság” néven. Ehhez mindössze egy egyszerű regisztrációt kell elvégezni. A weboldal jobb felső sarkában a „bejelentkezés” gombra kattintva érhető el a regisztrációs felület, ahol néhány adat (név, email cím) megadásával egyszerűen elvégezhető a regisztráció. Érvényes regisztrációt követően kell megvásárolni a tagsági díjat. Ezt követően, adott évben érvényes tagdíjjal rendelkezők automatikusan a kedvezményes áron (-20%) vásárolhatnak webshopban vagy könyvesboltunkban, a saját tagság érvényessége bármikor ellenőrizhető ezen felületen keresztül. Természetesen továbbra is van lehetőség az éves tagdíj személyes befizetésére vagy banki utalásos kiegyenlítésére is, (OTP 11705008-20428790) a nyilvántartás egyszerűsítése miatt mégis azt kérjük, mindenki végezze el a fent leírt regisztrációt, mert az a társasági adminisztrációt is egyszerűsíti.

Kiadványterjesztés

Könyvesboltunk keddtől péntekig 11-15 óra között tart nyitva a Régi Zeneakadémián. De továbbra is van lehetőség előre egyeztetés után (bolt@egyhazzene.hu) más időpontban is vásárolni. Online boltunk továbbra is üzemel.

Kérjük, kövessék figyelemmel honlapunkat és facebook oldalunkat is, ahol igyekszünk a hozzánk eljutó egyházzenei programokról, koncertekről folyamatosan hírt adni.

Bódiss Tamás
elnök

Farkas Domonkos
alelnök

Werner Ágnes
titkár