Bezár

Hálaadó vesperás – Szendrei Janka „80”

Kedves egykori és jelenlegi Szkólavezetők és Szkólások!

Közvetetten vagy közvetlenül mindnyájan sokat köszönhetünk az idén 80 esztendős Szendrei Jankának, aki zenetörténészként, karnagyként és szkólavezetőként kiemelkedő szerepet töltött be a magyar gregoriánum és a hazai egyházzenei megújulás elmúlt fél évszázadában.

A kerek évforduló alkalmából – az MTA BTK Zenetudományi Intézetében rendezett tudományos konferenciát követően – szeretettel hívunk mindenkit hálaadó vesperásra 2018. november 15-én, csütörtökön, 19:15-kor a Krisztinavárosi Havas Boldogasszony Plébániatemplomba.

Szeretnénk, ha ez olyan ünnepi alkalom lenne, amelyen minél több egykori és jelenlegi szkólás együtt énekelne és imádkozna, hálát adva Szendrei Janka életéért, valamint az anyanyelvű gregorián éneklés elmúlt fél évszázadáért. Előzetes jelentkezés nem szükséges, de nagyobb létszámú szkóláknak szívesen foglalunk ülőhelyet a templomban, ha ez előre kérik. A vesperást a Népzsolozsmák évközi rendje szerint énekeljük a függelékben szereplő Quam magnificata responzóriummal. Kérjük, aki teheti, hozza magával liturgikus ruháját is!

E meghívó szabadon terjeszthető.

További információ: farkas.domonkos@gmail.com

Üdvözlettel, a Magyar Egyházzenei Társaság nevében:

Kocsis Csaba és Farkas Domonkos