Egyházzene.huzene és liturgia

Kiadványok kosár tartalma
A kosara jelenleg üres.

Nyílt hét a Zeneakadémia Egyházzenei Tanszékén

Dátum: 2012.12.01.
Kategória: Tanszéki hírek

Nyílt hét lesz a Zeneakadémia Egyházzenei Tanszékén 2012. december 11-14. között (Régi Zeneakadémia, Bp. VI., Vörösmarty u. 35.) A 86 éve alapított és 1990-ben újraindított tanszak feladata, hogy hallgatóit előkészítse az egyházzene egyes szakterületeinek felső szintű művelésére, egyúttal más irányú zenei, pedagógiai tevékenységüket gazdagító vagy akár azt megalapozó ismereteket adjon. Az eddigi, 2006-ban indult első diplomás alap- és mesterképzésen kívül a 2012/13-as tanévtől első képzésként egyciklusú, két szakirányos, 5+1 éves művésztanári stúdium is indul, melyen az állam által fizetett (ösztöndíjas) képzésben egyházzenetanár-ének-zenetanári oklevélszerezhető. Ez utóbbi nemcsak a szélesebb körű tájékozottságot és a nagyobb egzisztenciális biztonságot szolgálja, hanem az egyházzenei szolgálat és a tanári munka összeillesztésével kiváló feltételeket biztosít az énekes iskolai oktatási rendszerben való részvételre, mely a diák zenei képességeit jórészt értékes egyházzenével műveli, egyben folyamatosan biztosítja a helyi gyülekezet istentiszteleti zenéjének színvonalas ellátását.

A képzés iránt érdeklődők bővebb összefoglalót a mellékletben olvashatnak, részletes leírás a : http://www.zeneakademia.hu/oktatas/tanszekek/egyhazzene honlapon található 

A nyitott hét órarendje itt látható. A hetet december 14-én, péntek délután 16 órakor szóbeli tájékoztató, fórum, majd teázás, kötetlen beszélgetés, végül, 17.15 órától közös éneklés, énekpróba zárja.